Wat doet een
burn-out coach

Een burn-out coach maakt, samen met jou, je gedachten, overtuigingen en ideeën zichtbaar. Hierdoor kun je gaan zien hoe jij tegen de wereld aankijkt, zodat je veranderingen kunt doorvoeren die jou gaan helpen om te herstellen van een burn-out.

Door oordeelloos te luisteren, vragen te stellen en terug te geven wat de coach hoort en ziet, ga jij anders naar jezelf kijken. Je gaat nadenken over wat je doet en waarom je iets doet. Hierdoor ontstaat bewustwording.

Door deze inzichten ga je steeds beter zien wat er écht is en duidelijker voelen wat er gebeurt. Op die manier krijg je meer helderheid over wat er met je gebeurt en wat jij nu echt wilt. Hierdoor ben je in staat om te herstellen van een burn-out.

Waarom een coach

Heb je een burn-out, dan voelt dit als falen. Tegelijk is er ook onbegrip. Je begrijpt niet waarom jij niet voldoet aan de hoge eisen. Let wel: jouw hoge eisen, de verwachtingen die jij jezelf stelt.

Jouw omgeving adviseert je waarschijnlijk om de lat wat lager te leggen, maar dat doe je niet. Je bent namelijk een doorzetter en opgeven is geen optie. En precies daar zit het probleem. Door de burn-out denk je niet meer helder en daardoor loop je tegen je eigen grenzen aan.

Een burn-out coach begrijpt dit. Hij weet als ervaringsdeskundige hoe jij denkt en met welke gevoelens of oordelen je rondloopt. Ook weet de coach dat jij niet geneest door het aanleren van een paar technieken om daarna weer te gaan doen wat je altijd hebt gedaan. Zo werkt het niet. Een burn-out verdwijnt alleen als jij, de coachee, gaat zien wat er écht is.

Samen met de coach ga je uitzoeken wie je nu echt bent. Wat jij belangrijk vindt en waarom je doet wat je doet. Pas dan, wanneer je dat allemaal weet, kun je blijvend herstellen.

Een coach ondersteund jou in het proces van bewustwording, luistert naar je en het belangrijkst: hij begrijpt je. Hij weet als geen ander waar jij tegenaan loopt en doorheen gaat.

Voor wie

Je gaat heel goed kijken naar je eigen handelen, staat open voor verandering en onderneemt zelf stappen. Een coach vertelt jou namelijk niet wat je moet doen. Alles wat je bereikt is daarom ook je eigen verantwoordelijkheid. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het slagen van een coach traject

Heb jij liever een wonder pil of iemand die jou gaat vertellen wat je moet doen, dan is een burn-out coach niet de oplossing voor jou.

Wanneer

Het klinkt heel logisch dat je naar een burn-out coach gaat als je een burn-out hebt. En dat is het ook. Maar het is nog slimmer wanneer je dit eerder doet. Dus voordat je een burn-out krijgt.

Op het moment dat jij merkt dat het niet meer gaat, dat je het idee hebt dat je achter de feiten aanloopt of dat de stress je teveel wordt, dan is het verstandig om eens met iemand te gaan praten. Dit kan met je leidinggevende, vertrouwenspersoon of iemand anders die je vertrouwd.

Heb je daarna nog het gevoel dat je niet wordt begrepen of niet wordt gezien dan kun je altijd contact opnemen met een coach.

Samenvattend

Een burn-out coach geneest jou niet van een burn-out of vertelt jou wat je moet doen. Hij stimuleert jou wel om kritisch naar je eigen gedrag te kijken, helpt om jouw doelen helder te krijgen en draagt bij aan jouw bewustwording.

Vergelijk het met een voetbal coach: die weet alles van voetbal, stimuleert en motiveert zijn elftal, maar staat niet zelf in het veld. Dit is ook wat een burn-out coach doet. Hij zorgt dat jij de juiste kant op loopt, moedigt je aan en laat jou scoren.

Jij ziet. Jij voelt. Gewoon: jij bent. 

Heb jij een burn-out, sta je op omvallen of heb je enigzins het gevoel dat ik je kan helpen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakings gesprek.

Copyright 2019  |  All rights reserved  |  Privacy verklaring